Online shopping er hurtigt gået hen og blevet den nye norm. Da det giver en masse frihed og er super nemt, så har du måske allerede gjort det selv eller tænker på at gøre det. Men en af de største bekymringer, som de fleste kunder oplever online, er sikkerheden. Hvor sikre er dine økonomiske oplysninger på shoppingwebsites?

Her er tips til, hvordan du holder dig sikker i 2021.

  1.     Besøg pålidelige websites

I dag er millioner af detailhandlende online. De fleste af dem er legitime, mens andre indeholder links til spam og malware. Derfor skal du være ekstra forsigtig, når du leder efter hjemmesider til at shoppe på.

Det er en god idé at starte ud med de største og mest populære sider som Amazon.com eller Ebay.com. Der er ikke helt så stor sandsynlighed for, at du bliver taget ved næsen her, og du har måske endda allerede erfaring med dem. Du kan også prøve at tjekke dine yndlingsbutikker, hvis de er online, men sørg for, at du har de korrekte webadresser.

Vær på udkig efter populære stavefejl. En hacker kan fx bruge Amazon.net i stedet for Amazon.com. Det har desværre været en nem måde at snyde mange på i årevis, da man ikke altid lige ser dem ved første øjekast.

  1.     Se efter HTTPS-adresser og et hængelåsikon

Før du deler oplysningerne fra dit kredit- eller betalingskort på en shoppingside online, er der to regler, du bør følge: Sørg for, at webstedets URL starter med HTTPS, og tjek, at du kan se et hængelåsikon lidt til venstre for URL-linjen.

S’et i HTTPS står for “sikker” og viser, at shoppingwebstedet har integreret en Secure Sockets Layer (SSL)-kryptering. Den låste hængelås (nogle gange grøn) indikerer, at din forbindelse til hjemmesiden er sikker.

Undgå at dele oplysninger på hjemmesider med kun HTTP og uden hængelås.

  1.     Du må ikke shoppe via offentlig wi-fi

Vi har alle hørt utallige historier om offentlige wi-fi-hotspots og cyberkriminelle. Så du bør egentlig vide, at selvom det kan være praktisk at shoppe på offentlig wi-fi, så kan det være som at give dine personlige oplysninger direkte til hackere.

Personlige oplysninger som fx dine kreditkortoplysninger, bankoplysninger, telefonnummer og dine e-mails er kun nogle få af de typer data, som en hacker kan manipulere sig frem til pga. sårbarheden ved ubeskyttet wi-fi.

Så i stedet for at udsætte dig selv for så stor risiko, skal du altid bruge dit mobilnet til at gennemføre dine online shoppingtransaktioner. Og hvis du virkelig skal bruge wi-fi, så kan en simpel VPN-download gøre meget for at forbedre din sikkerhed.

Men alligevel, hvis du kan undgå usikker offentlig Wi-Fi, skal du gøre dig selv en tjeneste og gøre det.

  1.     Hold din software opdateret

Opdatering af din software er den bedste sikkerhedsforanstaltning online, og det anbefales af alle sikkerhedseksperter. Uanset, om du handler på din telefon, laptop eller tablet, skal du sikre dig, at operativsystemet er opdateret med de nyeste opdateringer.

Opdatering af din software kan løse problemer med eventuelle sårbarheder, som cyberkriminelle ellers kan udnytte til at sende malware til dit system.

  1.     Undgå tilbud, som er ”for godt til at være sandt”

Hvis du går til e-shops online, og produkttilbuddene ser for gode ud til at være rigtigt, så er der nok noget om snakken. Stol ikke på steder, som har den slags tilbud. Det er normalt en fælde, hvor nogle sælgere forsøger at indsamle dine kreditkortoplysninger og andre data, så de kan sælge dem videre. I andre tilfælde kan produktet være af meget dårlig kvalitet.

Konklusion

Når du handler online, så er det desværre ikke så usandsynligt, at man kan gå hen og blive snydt. Det sker for millioner af mennesker hver eneste dag. Du skal derfor være forsigtig med, hvordan du følger processen, hvis du vil undgå den. Med de tips, som vi har givet ovenfor, kan du være sikker på, at du altid er et skridt foran de kriminelle.