Er du kommet ind på dit drømmestudie og nu lever på Su i en af storbyerne? Så er der sikkert endnu færre penge at gøre godt med, nu hvor inflationen brager derudaf, og alt er steget i pris, lige fra benzin, strøm, varme, fødevarer og rejser. Derfor kan det være en ekstra stor udfordring at leve på Su, hvor man stadig får det samme beløb udbetalt hver måned, ligesom loftet for, hvor meget man må tjene ved siden af på et studiejob, heller ikke har forandret sig. Hvad gør man så? Så finder man en guide som denne til, hvordan man kan finde de gode rabatter og tilbud, så man alligevel kan spise en lækker burger med vennerne på en café og tage ud på udflugter i andre dele af Danmark, læs med her. 

DSB orange billetter

Rejser du gerne på ferie indenfor Danmarks grænser, er der meget at hente ved at rejse med toget, hvor DSB har orange billetter til billige priser. Her kan man være heldig at finde nogle, der koster cirka hundrede kroner, og komme vidt omkring i Danmark. Der gælder bare særlige regler, som man lige skal holde sig opdateret på, på deres hjemmeside. Herfra kan du vælge at tage rundt i Danmark, og f.eks. tage i sommerhus, i ferielejlighed eller besøge venner og familie og bo gratis hos dem. 

Brug studiekortet

Du har sikkert fået et studiekort ved studiestart, som du bærer rundt i pungen. Dette kort kan du med fordel vise, når du vælger at spise på en restaurant eller cafe, og her giver de typisk 10- 20 procents rabat, såfremt du viser dit gyldige studiekort frem. Der kan være mange penge at spare, og ligeledes er der mange andre steder, der giver studierabat såsom museer, biografer, boghandler og teatre. Er du enten under 26 år eller/og studerende, giver mange teatre en særlig rabat, hvor du bare skal fremvise studiekortet eller anden legitimation for din alder, når du viser teaterbilletten ved indgangen. 

Brug mad apps

Går du ind for at redde madspild, og ønsker du samtidig at spare nogle penge, kan du downloade diverse mad apps, der giver stor rabat på måltider, bager varer, drikkevarer, frugt og grønt hos supermarkeder osv. Du skal blot klikke på, hvor du geografisk bor henne, og den viser dig alle de relevante cafeer, supermarkeder, bagerier, restauranter osv, der er med i aftalen. Herfra kan du “reservere” et måltid, hvorefter der står hvornår og i hvilket tidsrum, du kan afhente dit måltid. Det kan være alt fra færdigretter til en frugt og grønt pose til bagerbrød og kager. Alle disse overskudsvarer kan du også bruge til at servere for gæster, og dermed lave et billigt og lækkert måltid til dem. De vil sætte pris på, at du også tænker på bæredygtighed og madspild.