Er du også en af dem, der har lidt for meget tøj og lidt for mange sko i forhold til mængden af plads? Det er et tilbagevendende problem for mange, at garderobeskabet bugner, og at skoene hober sig op rundtomkring. Derfor får du her nogle tips til, hvordan du kan få plads til det hele.

Udnyt al pladsen i skabet

Mange garderobeskabe er ikke særlig smart indrettet i forhold til at udnytte pladsen optimalt. Hylderne er nemlig ofte dybe, hvilket betyder, at der spildes en masse plads inde bagved bunken af tøj – eller at du skal have to ”rækker” af tøj, hvoraf den inderste bliver svær at nå.
Herudover er der ofte megen plads mellem hylderne, så tøjet skal stables i høje bunker, hvis du vil bruge al pladsen. Det kan resultere i, at bunkerne vælter eller bliver ujævne og uoverskuelige.
Disse problemer kan du komme til livs ved at investere i diverse kurve og kasser til skabet. Stil for eksempel nogle mindre kasser bagerst i skabet, hvori du kan opbevare de ting, du sjældent har brug for, herunder ekstra strømpebukser, badetøj og skiundertøj.
Du kan også stable kasser med tøj i, så du kan udnytte pladsen i højden. Stil for eksempel en kasse med låg nederst, som du har træningstøj i, og en kasse uden låg øverst, som du har almindelige T-shirts i. På den måde er det fortsat nemt at få fat i det hele, men du kan opbevare mere på hver hylde.

Invester i smarte opbevaringsløsninger

Udover at du selv kan gøre noget for at udnytte den tilgængelige plads bedre, findes der masser af smarte opbevaringsløsninger derude, du kan få glæde af. For eksempel er der mange former for skoopbevaring, der gør det nemt for dig at opbevare massevis af sko på en overskuelig måde.
Der findes både åbne og lukkede løsninger, og du kan finde modeller med blot en enkelt eller to hylder, ligesom der findes udgaver, der fylder en hel væg. Uanset dine konkrete behov er der altså en god løsning for dig.
Skoopbevaringen kan naturligvis placeres i gangen, men du kan også stille en skoreol eller et skoskab i soveværelset, hvor du opbevarer dit tøj. Her kan du med fordel have de sko stående, du ikke bruger så ofte – for eksempel festsko. Så kan du også nemt prøve forskellige par sammen med dit outfit, når du gør dig klar.